Pages

Ketupat Sotong Kelantan

Assalamualaikum

Semalam budu share tentang resepi untuk masak ayam percit, hari ini budu nak share resepi untuk buat manisan negeri kelantan, iaitu ketupat sotong. Di Kuala Lumpur ni tak payah cari, memang susah nak dapat. Lain la kalau pandai masak. Kalau tak pandai memang akan jadi banyak masalah. Mungkin pulut keras, kuah terlalu manis. Budu belajar masak resepi ni pun dari Umi budu. Mula-mula buat, pulut dia agak keras, tapi dah lama masak, pandai-pandai la taruk pulut, supaya dia tak keras . So selamat mencuba okey?^^

Ayam Percit Kelantan

Assalamualaikum
Apa Khabar semua? Semoga sihat selalu dimana anda semua berada. Hari ni budu teringin nak kongsi resepi   masakan Kelantan. Antaranya Ayam Percit. Kalau dok Kuala Lumpur confirm time bulan puasa je la korang boleh balun ayam percit kaw-kaw. Budu tahu ada antara korang terer bab masak memasak. Budu tak pandai sangat, main campak je. Kalau jadi maka jadilah. Kalau tak jadi, keparit la jawabnya Hahaaha.
COPYRIGHT@Hak Milik Kekal