Pages

REVIEW: Blogger Baru

'Dalam sebulan mesti akan ada satu hari yang paling malang bagi kita' Masih buat Budu teringat kata-kata officemate dulu. Hari ni kita hilang kawan, esok kita dapat kawan baru. Apapun pasti berhikmah.

Myduties,

Awal pagi bangun, Budu tunaikan dulu janji untuk ubah blog blogger baru KICAP MANIS . Unikkan namanya. Eleh cakap orang, dia pun nama blog kemain lagi hehe Okeylah meh Budu cerita sedikit sejarah pertemuan kitorang. Kitorang jumpa di Saujana Putra untuk ke Bagan Lalang ,masa tu ada event satu kelab blogger.

Pertemuan pertama, tak banyak masa kitorang ada untuk kenal satu sama lain. Budu agak tertarik dengan kehidupan dia. And second time kitorang jumpa balik di Klang, Budu ambil dia, kitorang lepak Jaya Jusco Bukit Raja. Masa tu, dia cerita tentang life dia yang baru bergelar ibu tunggal kepada tiga cahayamata. Usianya baru 29 tahun dan menggalas tanggungjawab menjaga anak yang masih kecil dan belum kenal apa-apa. Budu ni cepat kasihan, lagipun Budu tak ada anak, kan and Budu tak ada keistimewaan tu. Nyorok bawah meja sat, nangis... Lama lepak, Budu perasan antara kitorang ada persamaan, cuma keadaan je berbeza. Budu macam dia juga, bila berkawan cepat sayang. Lagipun, Budu tak ada saudara perempuan.

Nur Najwa, secantik nama semanis orangnya. Lembut. Budu perasan je, ada sahaja yang merenung dan memandang dia berkali kali. Mungkin itulah gift dari ALLAH swt, diberi ujian dan diberi juga ketenangan. First time tengok memang tak sangka dia beranak 3 tapi itulah kelebihan wanita. Mengandung, melahirkan dan membesarkan anak, adalah PAHALA. So, untuk kenal lebih dekat, jangan lupa follow dan singgah ke blog beliau. KICAP MANIS

4 comments:

  1. Terharunya....rasa nak nangis. dah nangis pun. Thanks for everything. thanks sebab datang pada waktu yang sangat tepat. Maafkan daku kerana masih berhutang rm 8.

    ReplyDelete

COPYRIGHT@Hak Milik Kekal