Pages

Dunia Berputar, Kawan Berubah

 Semalam satu hari habiskan masa dengan member Budu,wawa and kids. Selalu pergi rumah dia wajiblah sesat tapi balik okey. Semalam datang sesat, balik pun sesat. Pishang... Signboard mengelirukan (salahkan signboard pulak). Hahaha Padahal sendiri bawa laju and terlepas simpang... Apapun janji sampai rumah walaupun berapa hinggit aku rugi bayar tol hari tu saja.



Bila wawa cakap sepanjang perkahwinan dia, ex husband dia jarang bawa anak jalan-jalan. Nak lepak pantai berkhemah,picnik memang susah sebab kerja. Bila dengaq umi dia nak keluar laju semua pakat pi mandi nak ikut. Bagi Budu budak-budak memang sifat dia bising and aktif. Yang kita risau yang tak aktif tu...kekadang itu yang bahaya. Apapun layanlah ibarat suara mereka macam alunan muzik.  Sometimes itulah yang kita rindu and kenang bila diorang dah besar panjang, bila diorang dah ada life sendiri dan bekerjaya.

Masa time dok makan-makan ada pakcik sebelah tanya, "anak ka? berapa orang?". Erk...."Comel la semua , macam pakistan." Tengoklah umi dia pakcik, cantik. Apapun wa bertuah ada anak-anak berbanding orang yang ada suami tapi tak ada anak. Paling teruk...ditinggalkan suami and tak ada anak. Apapun keadaan kita bersyukur ja la. Alhamdulillah juga sebab ALLAH kurniakan anak-anak yang aktif, sihat dan menghiburkan hati kita. Kekadang perangai depa menguji kesabaran tetapi bila depa tak ada, confirm kita dok teringat, rindu dan sunyi. cayalah! :)

Apapun, aunty doakan anak2 sihat dan membesar jadi anak dan insan yang soleh. Semoga ALLAH lindungi anak2 dimana ja anak2 pergi. Amin. Next year aunty melawat kat Kedah noh :)

8 comments:




  1. salam perkenalan.. saya follow sini , datang lah ke blog saya

    https://nfhuzairi.blogspot.my/

    ReplyDelete
  2. walau apa yang melanda itu adalah ketentuan dariNya..bersyukurlah..
    mereka memang comel

    ReplyDelete
  3. Bebudak memang sifatnya aktif..
    Macam budu cakap, kalau tak aktif tu yg bahaya..
    Semoga kawan budu tabah melalui ujian Allah..

    ReplyDelete

COPYRIGHT@Hak Milik Kekal