Pages

Lantas Kerana Kecewa


Aku tahu manusia tidak sempurna,
Lekas berubah...
Aku kenal sebilangan hati,
Hati yang tidak aku kisah kurang lebihnya,

Aku pernah merasa sakit
Saat terlihat dia dalam pelukanmu
Jiwa kekasih mana tidak runtuh

Tips: Ujian Perkenalan


Bagaimana anda boleh pastikan rakan sebaya yang anda baru kenal itu berbaloi dijadikan rakan baik?
  1. Ajak kenalan anda keluar makan bersama. Dalam situasi ini, anda boleh lihat sama ada dia seorang yang sabar menunggu pesanan makanan, seorang yang menitik beratkan soal makanan halal dan haram dan tidak berkira untuk membelanjai anda.

Tips : Elak Dikhianati Rakan

Hal macam ni bukan terjadi pada kita sahaja. Ia dialami sesiapa sahaja. Bernasib baik bagi yang tak pernah rasa dikhianati. Kita tak lupa kan siapa, bagaimana wajah dia dan cara dia mengkhianati kita. Untuk mengelak kita dipermain rakan-rakan atau ditipu,

Menangis

Menangislah saat engkau rasa ingin menangis,
Jika dipaksa, ditahan aku tahu hati kau parah,
Menangislah jangan sampai sembunyi,
Tidak perlu malu pada sesiapa meski didepan Tuhanmu,
Kerana itu sifat kehambaanmu,

Hari Terakhirku

Bila ditanya tentang hari terakhir,
Aku bisu tidak terjawab,
Dan...sudah pasti aku lelah memikirkan

Saat benak berbicara,
Air mata menghempas bumi,
Terkenang pula lurah hati pada usul,
Saat nukilan temui nokhtah,
Saat visual terpadam,
Dan saat sakit tertumpas,
Aku fikir diri ini kecil...

Muka Blog Baharu

Assalamualaikum & selamat pagi,

Akhirnya siap juga Budu design templete blog yang baru. Header pun buat baru. Kesnya 2 minggu lepas Budu nak setting sidebar je, masa test paste code tu Budu ter-save pula + lupa code asal. Terus gelabah la sebab background tak boleh setting or tukar warna.

Tukar Nama Blog

Assalamualaikum & Selamat Pagi,

Dah berminggu Budu fikir  nak tukar nama blog, memang blog ni biasa dikenali dengan nama Budubilis tetapi sometimes ada banyak masalah terutama bila orang nak panggil kita, what should i call you?Budu? Sometimes menjadi persendaan orang.

Kotak Fikiran (1)

Bila kita memilih untuk sakit, kita memilih untuk redha dengan ketentuan ALLAH swt. Walau banyak tenaga kita kerah untuk berusaha tetapi faktor wang menjadi isu, ia ibarat membiarkan sebuah kereta yang rosak terdampar di tepi jalan.

Kes Plan Tak Jadi

Semalam, niat hati Budu nak ke Lumut dengan member. Budu ni pantang orang ajak berjalan, mau saja. Masa on the way tetiba mai teringin pula nak ke Terengganu, nak tengok laut birunya, makan keropok leko bagai. Masa di persimpangan kitorang masih tak dapat lagi buat keputusan arah mana tujuan malam itu

Tip : Amalan Diet Mengenyangkan

Bila sebut tentang diet dan nak kurus, Budu yakin untuk mendapatkan bentuk badan yang ideal tu sangat payah dan terpaksa berusaha keras. Dan adakalanya ia gagal dilaksana atas beberapa faktor. Tipu kalau cakap tak putus asa tetapi adakalanya kita kena jadikan cemuhan dan pandangan orang sebagai satu sebab kenapa kita kena kuruskan badan. Lebih perit

Tip Miliki Kuku Cantik


Miliki tangan yang lembut dan kuku yang cantik membuat kita yakin berjabat tangan dengan orang. Lebih-lebih lagi di musim perayaan. Bagi mendapat tangan yang cantik dan bersih, pastikan anda kerap membasuh tangan. Mencuci

#Throwback Nolstagia Raya

Bila renung balik gambar raya haji time ni, rindu arwah Mok, pejam celik pejam celik dah pun dekat 4 tahun arwah tak ada. Comel tak Budu time kecik? rambut dah macam mashroom hahaha Ummi selalu cerita katanya dulu rambut aku besar dari kepala sampai setiap dua minggu kena potong, sekarang makin nipis pula. Budu ingat masa ni Budu tadika atau umur sekitar empat lima tahum camtu. Adik Budu pula nampak lagi besar Haha...cute betul.

Kelumumur Gugur Bab Salji

Pagi hari lagi Budu dah fenim memikirkan rambut Budu yang semakin hari semakin banyak gugur, dan kelemumur banyak sangat. Budu cuci rambut setiap 3 kali sehari , itu pun tak berkesan. Dah banyak shampoo Budu tukar...dari murah sampai mahal sampaikan Budu dah malas nak beli shampoo dan takut sangat

NOUR AIN : Selepas 11 Bulan


Dulu, bila hadap cermin try padankan kulit tangan dengan muka, kulit tangan lebih cerah. Bermacam produk Budu try dan pelbagai jenama mahal tapi tak membantu langsung. Malah kulit jadi terbakar dan kusam. Selain tu jerawat naik macam cendawan selepas hujan.

Diganggu Officemate

Budu pening kepala dah fikir pasal asstn engineer kat office Budu ni. Dia dah kawin 1st January haritu, korang kira-kiralah berapa lama dia menikah. Dulu, Budu tak pernah jumpa dia memandangkan dia bos campak ke site. Nak dijadikan cerita dia pergi seluk tangan dekat mesin, so jari dia retak. Bos suruh

Resipi : Ikan Singgam Kelantan

google pic
Jom belajar buat singgam yang super simple ni. Elok untuk orang malas macam Budu ni.Kalau dulu bila cakap dekat kenkawan pasal singgam ikan, diorang macam terlopong. Apa tu?

Dinner Di Kota Kemuning


Pagi ni bangun, buka peti ais...Makkkkk! pening kepala bau durian. Lupa pula mak ada cakap dia bawa durian. Yang Budu ingat mak bawa petai jeruk, telur masin, sambal petai, sambal mangga, pulut dengan ayam goreng tapi tak terlintas pula ada durian. Mak ni...

Zahra Nur Iman l Suka Selfie

Bila tengok gayanya, wajahnya mesti semua akan cakap 'comeyyyynya...'...mata dia, mulut dia dan cara dia bercakap sesiapa sahaja akan terasa geli  hati. Ah..budak-budak la katakan. Time kecil ni comella. Bila besar fenim kepala hahaha. Apapun doa yang baik-baik sudah untuk anak buah Budu ni. Semoga

Lunch Merdeka

Menunggu saat-saat nak bersalin, Adik ipar Budu masih gagah lagi keluar habiskan masa dengan anak sulungnya, Zahra Nur Iman ditemani pula suami yang penyayang dan boleh diharapkan. Sambil menghabiskan masa dan menunggu mak ayah dan Angah dari dari Kelantan, kami lepak lunch
COPYRIGHT@Hak Milik Kekal