Pages

Bagai 'hidup' selepas 'mati'



Alhamdulillah di atas segala nafas yang masih terhela, adakala leka itu tak terpisah dari kebiasaan. Tanggal 31 Januari 2017, Budu dimasukkan ke wad akibat jangkitan kuman pada pundi kencing dan salurannya jadi bermalam jugalah Hospital Columbia tu selama 5 hari. Bila dah keluar, setiap hari
cubalah cari stamina dengan pergi Gym dan berjoging pada waktu malam, al-maklumlah berat dah naik mendadak 2Kg. Budu register gym untuk 6 bulan terus so tak payah pening fikir lagi port aktiviti bersukan. Weekend pula ada sahaja aktiviti yang Incik Engineer plan untuk Budu. Pergi sana pergi sini tapi tak sepenuhnya bergantung pada dia, sometimes dia pun ada kerja dan Budu habiskan masa dengan cara sendiri. Setiap petang, kalau rajin Budu akan drive sampai ke PD sana, kalau malas drive sampai Pantai Bagan Lalang tu je lah, apapun janji boleh drive dan ambil angin.

Tour Cameron Highland lihat kehijauan ladang BOH

Muka excited, Incik engineer bawa pergi tengok member dia race dekat Sepang.

Bila usia dah nak cecah 30an ni, rasa mood nak keluar rumah slow sikit, dengan keadaan badan dan kesihatan turun naik lagi, hurmmm entah la...kadang rasa penat dan moody tak bersebab. Dalam masa yang terdekat ni, Budu still fokus pada niat yang utama iaitu sambung belajar. Niat nak bekerja tu terpaksalah dilupakan sementara waktu. Sebelum masuk wad hari tu, Budu dah dapat 3 tawaran kerja..tunggu masa saja nak pergi tiba-tiba boleh pula masuk wad. Punah impian T_T huhu... Apapun kita merancang dan ALLAH menentukan. Apapun pasti ada hikmah tersendiri. Banyak perkara tak dijangka terjadi masa dekat wad, ada kawan dari IG tetiba muncul di wad, Budu sendiri tak kenal siapa tetapi agak terharu dengan kesungguhan kawan tu datang melawat if kenal dari IG je dan ada 'annoying' friend yang dulu selalu lepak sesama di Butik muncul tolong 'culik' Budu bawa pergi Mall beli baju sebab masa tu duduk wad, dah kehabisan baju. Budu pula tabiat tak suka pakai baju yang sama selepas mandi, tak selesa sangat. Apapun jutaan dan ribuan terima kasih buat Ashraf dan Ajiq sebab sudi melawat dan thanks juga pada jiran 1 kampung sebab sudi bawa KFC dan belanja makan sesedap masa kita di wad.


No comments:

Post a Comment

COPYRIGHT@Hak Milik Kekal