Pages

Restoran Maggie Ketam Tersohor



Restoran Maggie Ketam Power yang terletak di Jalan Jurutera, kampung Sri Aman, Puchong, Selangor menjadi tarikan pemburu makanan macam Budu ni. Pertama kali Budu cuba, perghhhh dia punya kuah tu memang sedap dan kena dengan maggie. Kat restoran maggie ketam power

Mimpi Tak Jadi

Kebiasaan bila abang outstation Budu confirm akan tidur lambat, paling awal pun pukul 4pagi. Sejak abang kerja syarikat minyak ni, asyik outstation je. Menyampah pula Budu. Dulu Budu je jenis tak lekat kat rumah itupun ngulat je lebih. Dah jadi

Baca Tanpa Komen

10November,

Budu rasa bukan Budu je yang jenis blogwalking baca tapi tak komen. Sejak tukar pakai internet mobile ni memang payah le nak blogwalking. Baru singgah satu blog, koata dah semput. Apapun kekawan jangan kecil hati noh, insya ALLAH

Hanya Saya Kenal Dia!

Gambar Hiasan
Adlin Zulaikha,

 Masa Ana buang Budu dari hidup dia, ALLAH temukan Budu dengan Lin pada hari yang sama masa dalam dewan perhimpunan. Masa tu ada minggu orientasi, Budu dengan Lin satu kumpulan. Masa tengah siapkan projek perlukan seseorang yang pakar melukis jadi hanya Budu ja dalam group tu boleh melukis dan masa tu la Lin kenalkan diri and bagitahu dia dari kelas mana tetiba jodoh pula dapat kelas sama, tempat duduk sekali. Lin antara

Putus Kawan Kerana Salah Faham

Budu kenal Ana masa form4, dia kena transfer dari Johor ke sekolah Budu and kami sekelas and duduk bersebelahan pula tu. Antara kitorang tak ada rahsia. Pergi tandas sekali dan pergi mana-mana mesti berkepit punyalah sampai ada makcik kantin kata macam kembar. :) Masa penghujung form5 Budu kali pertama keluar dengan lelaki dan Budu balik pukul 9malam. Masa tu mymom pergi cari rumah Ana sebab salah Budu juga cakap Budu keluar dengan Ana. Masa tu Budu

Tak Suka Kekerasan

Bukan setakat orang je tak suka kekerasan, lembu pun tak suka orang cucuk hidung and tarik dia tambat tengah panas ceng. Hari ni mood nak cerita pasal 'persahabatan' ja. Lepas gian nampak :P .
Pengalaman buruk  yang pertama dalam berkawan buat Budu tak berapa suka bergaul dengan kawan sekampung. Kalau duduk rumah mymom Budu selalu main pondok-pondok dengan sepupu Budu, Ikah, Siti, Esah, Aina dan satu hari kitorang main

Kawan Pertama Dalam Hidup?


Korang masih ingat lagi nama kawan pertama masa kecil dulu?

Sorry to Mymom sebab...saya tak suka dibesarkan di Pasir Mas, sangat membunuh zaman kanak-kanak saya. Hahaha... What?Jujur okey. Sejak myparents bercerai Budu habiskan cuti sekolah dekat Kg.Chiha, Kota Bharu kat rumah Mak Long. Budu suka sangat sebab setiap pagi bangun terus pergi pondok tepi jalan tempat Mak Long berniaga nasi bungkus. Budu juga ada ramai kawan kat situ antaranya yang Budu ingat, Angah, Fahmi, Eni, dan Zulfakar. Budu memang tak ada langsung

Dugaan Dalam Berkawan

Assalamualaikum.

Ayat biasa bila dah lama tak blogwalking and buka blog adalah sorry sebab hari-hari Budu tangguh niat nak buka blog...malas. Haha..Balik pada tajuk yang Budu nak cerita. Kalau sesapa kenal Budu...Budu memang seorang yang sangat naif, cuai dan annoying. Setiap kali Budu berkawan dengan sapa pun mesti akan berakhir dengan hal
COPYRIGHT@Hak Milik Kekal