Pages

COVID19 : Kenduri Dalam Ketakutan

Assalamualaikum,

2/4/2020
Dah lama tak bebel kat sini sebab laptop rosak, nak repair dalam keadaan macam ni agak payah sebab semua kedai diarah tutup. Jalan raya pula sunyi sepi dikawal pula oleh polis dan askar. Alhamdulillah, kami sekeluarga masih kekal sihat. Aku yakin satu hari nanti mesti keadaan ni jadi sejarah dan seluruh rakyat Malaysia akan ingat. 

Sesalan Terakhir

10/12/2019 1.46AM

Selepas habiskan makan nasi goreng yang Umi siapkan pagi tadi, aku makan ubat yang diberikan oleh Doktor seperti biasa cuma aku tak ambil ubat tahan sakit dan demam. Risau kalau pengambilan pain killer akan menjejaskan kitaran haid.

Lepas balik dari hantar Umi ke rumah dia, aku sempat

Travel : Percutian Ke Jepun 2019

Assalamualaikum

JEPUN...
Satu negara yang sangat-sangat Budu suka. Pertama kali menjejak kaki ke sana merupakan pengalaman paling manis, walaupun terselit kepahitan di penghujung perjalanan. Tahun ni, Budu tekad untuk ubah kepahitan tu kembali kepada 'Happy Ending'.

Slipped Disc , Bersara & Travel

Assalamualaikum

Bersara dari dunia blogging memang payah lagi-lagi kalau kita ni suka sangat menulis diari dan sebagainya. Otak dah biasa ligat berfikir. Blog ni agak dalam 4 atau 5 tahun tak aktif dan banyak entry lama-lama Budu padamkan. Selalunya, Budu akan aktif di Instagram sahaja. Seronok letak-letak gambar, letak caption yang entah apa-apa. Actually, Budu suka ambil gambar...sebab tiap gambar adalah kenangan, tiap gambar ada cerita. Cuma kadang kala kita kena 'hide' kan isi hati. Biasalah zaman kecam- mengecam ni. Bukan semua boleh luah kat orang. Bila nak marah...nak tulis caption menyindir tu, aku fikir sepuluh kali. Fikir apa penilaian orang pada kita. (Jangan jadi kurang cerdik*)

Cara Move-On Dari Percintaan atau Perkahwinan


Assalamualaikum...

Selamat petang. Bila kita 'toleh' ke belakang sebenarnya banyak kenangan manis dan pahit telah kita lalui. Tidak kiralah dengan pasangan atau orang sekeliling. Namun, kawan Budu selalu tanya "Macam mana kau boleh MOVE ON?". Move on daripada apa?
COPYRIGHT@Hak Milik Kekal