Pages

Terima Kasih Sahabat Kecilku

Assalamualaikum 

Air mata menemani pemotretan entry kali ini. Bertapa Budu tak mampu nak berlakon yang diri sendiri sekuat dan setabah sebelum ini. Dulu, saat merasa sakit, perit dan derita Budu sentiasa ada tempat mengadu dan sentiasa ada sahabat yang baik untuk memberi pendapat dan nasihat. Dia tak cakap banyak, dia hanya mendengar. Walaupun sesuatu tu terlihat bodoh tetapi dia memahami dari sudut pemikiran warasnya.

MISTIK : Di Ekori Ketika Mendaki Gunung Nuang

 

Assalamualaikum

Kisah pengalaman mendaki gunung ni banyak tetapi pengalaman mistik tidak semua orang mampu terima begitu sahaja. Sekitar 2016 Budu mengalami depresi disebabkan oleh keluarga dan lingkungan kerja. Masa tu Budu sedih sangat sampai tak mampu nak duduk dirumah dan duduk bersendirian. Budu tekad untuk keluar dari kesedihan tu dan cuba tenangkan diri, memaafkan serta ikhlaskan hati dengan apa yang berlaku.

Pertalian Yang Terputus


 Assalamualaikum

Beberapa bulan lepas, Budu dipertemukan kembali dengan sahabat zaman sekolah dulu. Kali pertama kami bertemu di Nasi Ulam Cikgu di Kota Bharu. Kami tak borak pasal kehidupan masing-masing pun banyak

Rutin Pagi & Kisah Laptop

 

Assalamualaikum

Selepas selesai routine cuci sangkar kucing, bagi anak bulus makan, siram pokok...Budu biasa akan ambil ubat waktu pagi 30 minit sebelum makan. Kalau breakfast Budu ambil chocolate shake dan itu akan bertahan sampai petang atau malam. Kalau lapar sangat baru Budu akan makan. Jarang ambil makanan berat, sekadar seketul ayam McDonald untuk hilang lapar.

Kejutan Tak Menjadi

Assalamualaikum

Dan selamat pagi semua.
Semalam, member dari Port Dickson ada text katanya kacang gajus yang Budu order hari tu dah sampai. Disebabkan Budu ada urusan di Balai Polis jadi Budu biarkan pagar tak berkunci supaya posman boleh tinggal barang atas sangkar kucing. 
COPYRIGHT@Hak Milik Kekal