Pages

Oh No! Obesiti

Assalamualaikum

Perghhh lama giler tak update blog ni. Bukan sekadar bersawang malah berhabuk. Idea dan identiti pun lesap sekali. Apapun Budu menaip disini selama ni bukanlah untuk publisiti atau kerana duit sangat pun. Bab tu Budu mengaku tak terer dan sefemes blogger lain tetapi setiap orang ada kepentingan dan identiti sendiri. Ceh! jauh pula melalut.

Hidup Penuh Ber-aktiviti


Sejak berhenti kerja, hidup ni rasa stress dan tak seronok lagi. Apa yang kita pernah buat dulu semakin hari dah semakin hilang dan terbatas. Sometimes, kena plan satu aktiviti yang boleh buat kita rasa tenang dan habiskan masa dengan buat sesuatu. Bukan sekadar duduk dan tunggu je bila ajal tu nak sampai kan..

Pengalaman 5 kali di suntik


Cerita bab suntik menyuntik ni, ramai yang ngeri bila tengok jarum, dengar je nak kena suntik dah picit kepala. Macam mana tu? Budu rasa, Budu seorang je kot yang ada pengalaman macam ni. Budu pun tak tahu apakah malangnya nasib masa masuk wad kali ni. Selalunya paling banyak

Bagai 'hidup' selepas 'mati'



Alhamdulillah di atas segala nafas yang masih terhela, adakala leka itu tak terpisah dari kebiasaan. Tanggal 31 Januari 2017, Budu dimasukkan ke wad akibat jangkitan kuman pada pundi kencing dan salurannya jadi bermalam jugalah Hospital Columbia tu selama 5 hari. Bila dah keluar, setiap hari

Belut Goreng 2 Versi


Selepas beli masa operate hari tu, ini pula Budu beli belut dengan supplier dari Pantai Dalam. Tau sajalah di K.L ni payah nak dapat belut segar dan hidup. Abang tu jual RM26 yang hidup rm28 dah siap siang bagi yang geli nak siang sendiri tu. Kalau Budu, Budu pilih
COPYRIGHT@Hak Milik Kekal