Pages

Kenapa Kena Buang Instagram & Socmed?

 


Assalamualaikum & Alhamdulillah,

Sekali lagi Allah mengurniakan kita hari yang baik dan peluang untuk kita bernafas. Kalian apa khabar? Kalau sihat, Alhamdulillah. Budu pula sudah demam dan selsema 3 hari dan insya Allah bertambah baik esok.

Tiga Bulan Yang Memenatkan


Pejam celik pejam celik, rupanya sudah tiga bulan Budu tak aktif di blog ni. Yup! Sekarang Budu bekerja (Tempat tidak perlu di nyatakan). Selepas krisis Covid-19, kehidupan dan pergerakan jadi lebih rumit. Budu senang jatuh sakit, sakit dada yang kerap dan tidak mampu lagi

Diari Covid-19 : Ku Sangka Kebal Rupanya Tidak

13 September 2021

Saringan pertama covid-19 adalah negatif. Alhamdulillah. Namun, waktu tu tekak ada rasa berkahak dan rasa pedih di dalam rongga hidung macam nak selsema. Budu abaikan. Budu teruskan aktiviti seperti biasa...hantar Madam balik kampung katanya keesokan ada temujanji Doc (entah betul entah tidak). Dapat luang sedikit masa jumpa anak buah dan merasa mee kari hasil air tangan Kak Juba, my kakak ipar sayang. Aku luang masa sekejap borak dengan Angah cerita tentang perangai jiran yang suka buang sampah ke dalam kawasan rumah kami. Angah cakap dia dah letih asyik cuci dan ada lagi tapi disebabkan Angah tu jenis malas bermusuh dengan orang, jadi dia biarkan. Okey...skip pasal ni. Lanjut....

PKP 3.0 : Salam Aid-Adha 2021


 Assalamualaikum dan selamat hari raya aid-adha kepada semua rakan blogger. Firstly, saya menyusun jari memohon maaf atas segala khilaf dan bait kata dalam setiap penulisan jika ada mengguris hati mana-mana pihak.

PKP 3.0 : Ujian Manometri dan Anorektal

 

12/7/2021

Ini merupakan test ke-2 di Unit Endoskopi dan pertama kali bagi ujian M&A ini. Disebabkan test ni Nurse dia tak tulis masa perlu hadir jadi Budu lengang kangkong la sikit. Tak rushing sangat tapi tetap kena sampai sebelum tengahari.

COPYRIGHT@Hak Milik Kekal