Pages

Travel : Percutian Ke Jepun 2019

Assalamualaikum

JEPUN...
Satu negara yang sangat-sangat Budu suka. Pertama kali menjejak kaki ke sana merupakan pengalaman paling manis, walaupun terselit kepahitan di penghujung perjalanan. Tahun ni, Budu tekad untuk ubah kepahitan tu kembali kepada 'Happy Ending'.

Slipped Disc , Bersara & Travel

Assalamualaikum

Bersara dari dunia blogging memang payah lagi-lagi kalau kita ni suka sangat menulis diari dan sebagainya. Otak dah biasa ligat berfikir. Blog ni agak dalam 4 atau 5 tahun tak aktif dan banyak entry lama-lama Budu padamkan. Selalunya, Budu akan aktif di Instagram sahaja. Seronok letak-letak gambar, letak caption yang entah apa-apa. Actually, Budu suka ambil gambar...sebab tiap gambar adalah kenangan, tiap gambar ada cerita. Cuma kadang kala kita kena 'hide' kan isi hati. Biasalah zaman kecam- mengecam ni. Bukan semua boleh luah kat orang. Bila nak marah...nak tulis caption menyindir tu, aku fikir sepuluh kali. Fikir apa penilaian orang pada kita. (Jangan jadi kurang cerdik*)

Cara Move-On Dari Percintaan atau Perkahwinan


Assalamualaikum...

Selamat petang. Bila kita 'toleh' ke belakang sebenarnya banyak kenangan manis dan pahit telah kita lalui. Tidak kiralah dengan pasangan atau orang sekeliling. Namun, kawan Budu selalu tanya "Macam mana kau boleh MOVE ON?". Move on daripada apa?

Neraka Dunia #2

30 Mei 2019,

Pertama kali aku rasa air mata ini jatuh bersama harapan. Harapan yang semakin hari semakin punah. Bukan kerana kehidupan ini makin tidak adil tetapi ia punah kerana sakitnya bila di khianati dan di label sedemikian. Apakah kehidupan seorang AKU hanya untuk meletakkan diri kita dalam derita yang tak pernah habis. Semakin kita cuba ianya semakin memarahkan

Neraka Dunia #1


30 Januari 2019,


Bagi orang lain mungkin hari ini hanyalah hari biasa dalam kehidupan mereka. Mereka keluar rumah mencari rezeki dan pulang kembali untuk menatap wajah-wajah kesayangan mereka. Makan malam bersama dan berbual mesra dengan pasangan masing-masing. Kehidupan mereka itu terulang hampir setiap hari dan mungkin di sepanjang hidup mereka. Mereka tidak
COPYRIGHT@Hak Milik Kekal