Pages

Berkawan tapi 'TAK LEKAT'

Memang sifat perempuan kan suka mengadu masalah pasal kawan perempuan yang begitu, yang begini. Ada sahaja yang tak kena. Dia tanya dalam banyak kawan you, semua tak lekat. WHY?

Kerana 'KARMA'

Hari ini saya jadi teruja menonton cerita 'KARMA' di Youtube. Rancangan daripada Indonesia ini membongkar kisah-kisah mistik, ilmu ghaib, pendamping dan sebagainya. Saya bukanlah seorang yang kuat semangat tetapi saya cuba menonton untuk melihat pengalaman orang lain yang mempunyai masalah mistik. Adakala saya

Projek Rumah Enjin Air

Alhamdulillah. Abah sudi bantu buat tapak rumah untuk enjin air. Itupun maybe ayah la kot yang pujuk. Di kelantan masih ada yang pakai air telaga@air bawah tanah ni. Super jimat dan mengurangkan kos tetapi

Deco Rumah Baru

Balik cuti raya, saya langsung tak pergi beraya, kecuali rumah parents. Banyak masa di habiskan dengan settle hal rumah baru.  Semalam, dua kali Budu terjah G-Orange, Tunjung. Mula-mula, kami beli dapur and lampu chandelier untuk ruang tamu. Kali ke dua

Dugaan #1

Sedih belum hilang, air mata pun belum kering. EGO...itulah punca kita payah nak mengaku salah kita. Kita masih nak cakap yang kita mulia dan benar. Itu tak kisahlah. Hak masing-masing tetapi apabila melibatkan orang lain, jangan bawa ego kau ke sana ke mari untuk menampakkan kau bagus segala macam.

Dilema 'BERPASANGAN'

Selepas beberapa tahun tetiba kawan baik masa sekolah whatapp aku. Mulanya, aku fikir memang taknak layan ( jahatkan aku). Lepas tu dia hantar beberapa keping gambar ...

Jangan Percaya pada JIN

Gambar hiasan
Semalam, Kak Ngah ada datang ke rumah, kitorang borak pasal saudara mara, sihir dan bermacam topik. Dah macam sesi meluahkan perasaan pula. Rupanya apa yang saya alami waktu ketika kali pertama masuk dalam keluarga orang, Kak Ngah pun

Segmen Special Bloglist 7 Juta by sayidahnapisahdotcom






Selepas 4 tahun kot, saya tak join sebarang segmen. Malas? Tak aktif blogging? Pun ya juga... Untuk join segmen ni dia minta komen tentang blog dia. Ini komen beta..haha..

Melawat Abah Di Malam Hari

Memori raya ketika berumur 5 tahun

Alhamdulillah baru lepas melawat abah dekat rumah dia di Tumpat. Terpaksa pergi sebelah malam sebab keadaan jalan utama di bandar Kota Bharu jem teruk sehingga petang tadi. Kalau keluar rumah dalam pukul 8.30 malam, kenderaan beransur kurang

Perbalahan dalam Keluarga


Bukan dalam keluarga orang lain, dalam keluarga I pun sama, perbalahan sering terjadi. Lagikan laki bini bole bersabit. Ye dak?. Adik beradik tak bertegur sapa, saudara mara bermasam muka, bergaduh, berdendam kerana kisah lama. Adakala kita yang menjadi anak menantu ni jadi tersepit disebabkan pergaduhan mertua dan adik beradiknya. Tak dilayan...makbapak saudara kita. Kalau dilayan...dimarahi pula. Akhirnya ambil sikap berdiam diri sahaja.

Isu ANAK Tak Pernah Habis

Gambar Hiasan
Assalamualaikum
First nak minta maaf kepada semua bloggers, rakan-rakan dan juga sesiapa sahaja yang pernah terluka, terguris hati dan sebagainya. Selamat menyambut hari raya Aidilfitri.
 Siapa pernah alami situasi seperti saya perkatakan ini? Kau berkahwin dan tak ada rezeki Allah nak bagi kau anak then setiap kali balik raya or bercuti di kampung,  mulut tempayan makcik or jiran kau tanya bila kau nak ada anak? Suggest laki kawin lain untuk

Aktiviti Pertama di Kampung

Assalamualaikum

Dah sampai ke kampung ke? Alhamdulillah. Esok raya kan? kemain seronok la kome ye. Semalam saya mulakan perjalanan ke Kelantan jam 6.30 petang dan sampai di Kelantan jam 5.00 pagi. Berbuka dan bersahur di dalam perjalanan, memang mencabar. 

Lukisan Jimat Kos, Hasilkan Sendiri

By Me

Saya ada survey beberapa IG yang menjual potret atau lukisan tetapi harganya sangat mahal dan memang kenalah dengan mutu lukisan tu. Jadi saya fikir, kenapa saya tak guna je bakat saya yang ada. Eh! zaman sekolah dulu i terer la melukis... 

Happy Birthday Adik Ain


Alhamdulillah

26 June 2018, genaplah usia anak dara Mymom 15 tahun. Last month ada pergi melawat dia kat kampung, dia peluk dan menangis, dua tahun tak jumpa Achik dia. Sedih bebenor.

"Jasa KAU pada MEMBER?"

Pada mulanya berbalah pasal kes duit raya yang Mok bagi saya tahun lepas RM3 dalam sampul tetapi saya diamkan dan terima pemberian itu. Kita minta duit raya dan dia memberi. Itu sudah selesai bahagian dia dalam menunaikan janji. Kemudian, dia tanya saya balik " Saya bagi jugalah. Awak bagi apa pada saya?"
COPYRIGHT@Hak Milik Kekal