Pages

Area Mee 'Celup' Di K.L

Assalamualaikum
Entah macam mana Budu boleh terfikir nak buat entry macam ni  huhu tapi penting juga kan bagi
penggemar mee celup terutama  bagi orang kelantan macam Budu ni. Kalau korang duduk di Kuala Lumpur, maybe korang boleh ke Kg.Baru tapi kat sana maybe tak berapa nak UMMmPPhhh la, tapi yang paling Budu gemar, Mee celup dekat area Sg.Besi. Dalam Bandar Sg.Besi dekat pasar malam tu pun ada, dekat trafic light sebelum pintu masuk Kem Sg.Besi pun ada. Tapi kalau dekat area P.J, korang boleh ke Puchong Perdana, dekat deretan restoran tapi Restoran Sejati je ada. Sedap!. Kalau di Kelantan, banyak kedai korang boleh selongkar....kesukaran nak dapatkan tu tak seperti berada di Kuala Lumpur. Kekadang dok bandar besar, memang teringin juga nak makan makanan yang sinonim dengan perut orang Pantai Timur. Ye, dak! ^.^

26 comments:

  1. Anak seluang pulang keasal, makanan negeri identiti diri..haa..mcm xkena je..hehe.sedap nmpaknya mee tu

    ReplyDelete
  2. 2 kali nampak mee celup ni kat sini hari ni...

    ReplyDelete
  3. tak pernah lagi makan mee celup nih. nampak sedap, teringin nak cuba.. :)

    ReplyDelete
  4. tak pernah lagi makan mee celup..kesian kat sy..huhuh

    ReplyDelete
  5. sy pon xpernah merasa lagi mee celup....

    ReplyDelete
  6. tak tau mee celup ni camna ... kesian saya kan !

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sangat kesian hahaha...xpe mana2 ada. boleh cuba :D

      Delete
  7. Arghhh, stress baca! jeles :'(
    Mengaji di timur tengah makan kambing ja :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Balik cepat....nanti belanja Mee celup.. ngee

      Delete
  8. sedapnyaa.. kat sini x jumpa lg mee celup2 tu.. hehe..

    ReplyDelete
  9. Replies
    1. Sebab mee tu dia celup air panas saja..dia tak perlu dimasak :D

      Delete
  10. di sg besi tu apa nama gerai nya ye..??

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sy tak ingat nama gerai tapi...dekat simpang 3 sebelah gerai nasi campur sebelum traficlight ke bandar sg.Besi.

      Delete

COPYRIGHT@Hak Milik Kekal