Pages

Cara Buat Popia

Ni nak ajar macam mana cara nak buat popia. Bagi student yang malas nak masak makanan berat-berat , boleh cuba. Best kan time-time study tu dok mengunyah(memori semua tu huhu)..


Bahan-bahan:
Kulit popia(Kat pasaraya banyak jual)
Taugeh(boleh ganti dengan sayur campur)
Daun sup
telur
Isi ayam@ Isi ketam

Cara-cara:
1.Keluarkan kulit popia dari perti ais dan biarkan selama beberapa minit.
2.Ambil sedikit taugeh, isi ayam@ isi ketam dan daun sup letakkan di atas kulit popiah dan gulungkan. Untuk kasi kulit popia tu tak terbuka masa goreng, sapukan sedikit telur sebagai gam.
3.Goreng sampai kekuningan & hidangkan bersama sos penyincah.

Senangkan? Selama ni berhenti tepi jalan, tapau je...janji ada duit. Tapi tak pernah nak cuba nak buat sendiri. Kang dah tau cara, so lepas ni tak payah beli tepi jalan lagi yang belum tentu terjamin kebersihan dia. Siap boleh buat dan makan banyak-banyak lagi. 

12 comments:

COPYRIGHT@Hak Milik Kekal