Pages

Botfly Berbahaya



Tadi Budu buka facebook terbaca pula berita hari ini tentang seorang lelaki cina yang baru pulang dari Afrika
terkena botfly ni. Apa tu botfly? Budu pun tak tahu. Bila di search barulah Budu tahu botfly ni apa. Botfly ni sejenis lalat yang hinggap di badan manusia dan meninggalkan telurnya, disebabkan suhu badan manusia telur tadi akan menetas dan menjadi ulat. Ulat tu akan tinggal di bawah lapisan kulit dan didalam daging manusia atau haiwan. Lava botfly

Apabila Lelaki Kacak Selfie

Apabila lelaki kacak berselfie mesti nampak kacak. Kacak ke? Hehe...

[Gambar] Visit Scotland

Assalamualaikum

Beberapa gambar menarik untuk dikongsi, maybe ada yang bercadang untuk melawat Scotland. 

[Gambar] Bumi Palestine

Assalamualaikum

First, Budu nak minta maaf sebab pertontonkan gambar sebegini, Apapun tidak lain dan tidak bukan, sekadar untuk mengajak kawan-kawan sama-sama berdoa, berharap dan memikirkan
COPYRIGHT@Hak Milik Kekal