Pages

Oh No! Obesiti

Assalamualaikum

Perghhh lama giler tak update blog ni. Bukan sekadar bersawang malah berhabuk. Idea dan identiti pun lesap sekali. Apapun Budu menaip disini selama ni bukanlah untuk publisiti atau kerana duit sangat pun. Bab tu Budu mengaku tak terer dan sefemes blogger lain tetapi setiap orang ada kepentingan dan identiti sendiri. Ceh! jauh pula melalut.


Selepas keluar wad, Budu banyak habiskan masa dengan hobi 'jantan' Budu, memancing, travel and menulis sikit-sikit kat rumah. Sebelum mati ni kita buatlah sesuatu yang berguna untuk ditinggalkan. Korang pun macam tu juga kan...bukan Budu sorang saja. Sekarang Budu stress giler pasal berat Budu dah naik mendadak kes pengambilan ubat masa dalam wad and selepas keluar wad. Makan sedikit tetapi berat naik macam 24 jam sehari makan nasi. Budu pun mengalami beberapa masalah penghadaman, tak lawas secara normal menyebabkan Budu terpaksa ambil ubat untuk itu. Apapun cuba diselesaikan selepas raya nanti. Berat 55Kg sudah menjadi 58kg and baju semua banyak tak muat. Aduh siapa tak tertekan. Orang sakit kurus, kita pula sebaliknya. Haha.. Muka pun mula naik jerawat sebab banyak sangat berfikir. Ni dekat nak raya, korang pun turut berfikir sama, fikir mana nak cekau duit bagi duit raya kat bebudak hahaha... Apapun poket kering, enjoylah okey. Jangan anggap masalah hidup tu satu alasan untuk kita jadi negatif and tak happy. I know sukar...tetapi sekurang kita mencuba dari tak berbuat apa-apa langsung.

3 comments:

COPYRIGHT@Hak Milik Kekal