Bahan-bahan:
Kulit popia(Kat pasaraya banyak jual)
Taugeh(boleh ganti dengan sayur campur)
Daun sup
telur
Isi ayam@ Isi ketam
Cara-cara:
1.Keluarkan kulit popia dari perti ais dan biarkan selama beberapa minit.
2.Ambil sedikit taugeh, isi ayam@ isi ketam dan daun sup letakkan di atas kulit popiah dan gulungkan. Untuk kasi kulit popia tu tak terbuka masa goreng, sapukan sedikit telur sebagai gam.
3.Goreng sampai kekuningan & hidangkan bersama sos penyincah.
Senangkan? Selama ni berhenti tepi jalan, tapau je...janji ada duit. Tapi tak pernah nak cuba nak buat sendiri. Kang dah tau cara, so lepas ni tak payah beli tepi jalan lagi yang belum tentu terjamin kebersihan dia. Siap boleh buat dan makan banyak-banyak lagi.
eh..tlur tu nak buat apa?
ReplyDeleteTelur tu sebagai gam kulit popia tu :)
DeleteLama nih x buat popia... Blh ni buat byk2 simpan dlm freeze kn..
ReplyDeleteboleh sangat la Kak :)
Deletebru singgah satu blog nih..die pon update pasal popia..haha..popia nih..kalau rajin menggulung oklah..hehe
ReplyDeleteBukan susah pun nak bikin luqman :D
Deletejadi lapar lak tgk nii
ReplyDeleteLapar masak la Piqa :D
Deletewahh,bagusnya,,nk try jugak la nanti
ReplyDeletetry jangan xtry :D hehe
Deletesedap..rajin masak yer..baguslah
ReplyDeleteRajin je huhu...kalau nak makan rajin la
Delete