Pages

Ulangtahun Kelahiran

Tahun yang banyak dugaan dan tahun yang banyak kehilangan adalah tahun yang mengajar Budu survive untuk hidup dan fikir tentang masa depan. Mana boleh macam dulu lagi. Gila hiking, gila bersukan. Cuma sekarang gila juga tapi gila

Dilema Si Kecil

Muka tak 'handsome' macam ni le haha
Hari ni , Budu ambil kesempatan melawat anak saudara yang baru lahir.  Tup...tup kawan tu dah ada anak no.2, kan. Cepat masa berlalu. Zahra pun dah umur 2 tahun lebih. Kali ni Harraz dah sihat sikit, semangat badannya. Masih tak dapat kesan rupa ikut siapa sebab mamanya cakap masa mengandung dia memang fanatik sangat drama

Segmen 12 Jam Bloglist #23 Mialiana.com


Pencarian bloglist bagi bulan November dan Disember 2016 di Mialiana.com bermula pada hari ini, 23 Oktober 2016, iaitu tepat jam 11.30 pagi sehingga 11.30 malam nanti. Semua dijemput join.

Syarat-syaratnya :
  1. Follow blog Mialiana.com, Add To Circle Google+ Mia Liana dan Like Fanpage Mialiana.com
  2. Buat entri bertajuk Segmen 12 Jam Bloglist #23 Mialiana.com
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI
Senang dan mudah bukan?

12 blog yang bertuah akan dipilih oleh random.org dan kepada yang terpilih nanti diminta agar memasukkan blog Mialiana.com ke dalam bloglist mereka juga. Keputusan pemenang akan diumumkan pada 31 Oktober 2016.

tunggu apa lagi... jom support Mia Liana ya...

Mood Baru Datang...

Asslamualaikum...

Sorry. Hari ni baru ada masa nak menaip kat sini. Kesihatan tak berapa mengizinkan nak hadap laptop. Malas dan tak larat. Dah lama sebenarnya Budu aktif bekerja tup..tup boleh sakit pulak kan, lagilah makin kurang nak update. Mehla...Budu story mory sikit kan pasal past and the past story life Budu yang tak tercatat dalam mana-mana

Giveaway Salam Perkenalan By Mashitah Mamat

 http://mashitahmamat.blogspot.my/2016/10/giveaway-salam-perkenalan-by-mashitah-mamat.html
Entah bila kali terakhir saya join segmen atau GA, kebanyakannya terbengkalai tanpa update. Maafla ye kenkawan. Hidup saya kacau bilau sikit sejak akhir-akhir ni. Bersawang dah blog saya ni, tak ada modal nak story mory macam dulu. haha ...

5th Days Di Jepun

Mood nak berjalan mulai pudar, kaki sakit, demam lagi tambah pula hati ni memberontak gile nak balik. Dah tak sanggup nak tahan walaupun sehari. Teringat pelbagai makanan Malaysia. Alamak tomyam...sedapnya T_T. Saya tak boleh bayangkan orang yang belajar di luar negara bertahun-tahun tu. Ah! Kalau saya pun ada perkakas boleh masak, apa pun jadi. Hari ke-5 di Jepun saya ke Kobe. Asalnya saya memang tak nak ke Kobe

4th Days Di Jepun

 Kali ni saya ke area Nara pula so ni bermakna area Kyoto dah habis tawaf. Tempat yang saya pergi di Kyoto dan sepanjang trip ni adalah tempat yang tak berbayar tau, maknanya free dan dibuka kepada umum. Kalau masuk pun sekadar tengok dan ambik gambar...baik tak payah bakar duit. Keluar saja dari Kintetsu Stn tetiba  nampak rusa tengah jalan. Biar betul rusa....jinak pula tu. Patutlah jinak rupanya dia memang sengaja lepaskan

3th Days Di Jepun


Hari ke-3 saya ke Arashiyama dengan menaiki Hankyu Arashiyama Line. Saya terpaksa bawa selipar jepun dalam handbag sebab masa tu kaki saya bengkak dan saya tak sanggup dah nak berjalan. Tidur pun tak cukup. Setiap kali cakap nak bangkit awal, mesti akan bangkit lambat jugak. Pagi tu saya keluar jam 11 pagi tapi okeylah tak sibuk dengan orang nak pergi kerja.

2nd Days Di Jepun (#2)

Tempat ke 3 yang saya pergi ni bukan pada hari ke-3 tapi sebelah petang pada hari ke 2. Masa tu dah nak dekat pukul 4 petang. Korang fahamlah kat sana pukul 5 petang tu dah gelap macam nak maghrib dah. Jadi, saya bercadang tempat yang tak sempat pergi hari itu diteruskan pada keesokan hari. Fushimi Inari Shrine adalah antara tempat paling femes dan saya jumpa ramai pelancong dari Malaysia, kebanyakan student dan muda belia remaja lagi. Retis

2nd Days Di Jepun (#1)


Hari kedua, saya merancang untuk ke Gion. Pertama kali sampai di Gion, rasa terpukau dengan suasananya. Angin sejuk dipanas terik tu memang feeling habis. Saya nampak dari pesawat sungai bersebelahan gereja dan tak jangka sampai situ. Apa lagi, keluarkan handphone terus snap apa yang patut. Selebihnya mestilah ambil gambar sendiri dulu. Kesian pula dekat rakan saya yang terpaksa jadi jurukamera. Masa tiba di Kawaramachi Stn ,saya terpaksa berhenti di taman di tepi jalan disebabkan kaki saya melecet, biasalah kasut baru. Rasanya saya dah ambil satu size besar dari size kasut saya biasa pakai tapi still sakit juga. Masa tengah take five tu...

1st Day Di Jepun


Sampai saja di airport Kansai. Saya ambil train menuju ke Shin-Imamiya sebab sewa hotel area situ lagi murah. Makin dekat dengan airport maka makin mahallah. Malam tu saya jalan sekitar hotel. Niatnya nak ke  Tsutenkaku Tower tapi tower tu tutup 8.30 malam. Pertama kali ke Jepun memang mengujakan. Bayangkan bila sedut udara time tu tak terasa asap kenderaan mahupun habuk. Sejuk je menusuk lubang hidung. Huhu... Agak janggal juga bila tengok kedai mulai tutup pukul 9 malam, ambil masa juga saya nak faham keadaan time tu. Bagi yang terbiasa ke Jepun tak jakun sangat nak faham persekitaran dan waktu di sana. Semasa berjalan area Tsutenkaku Tower, banyak benda menarik dapat lihat, kemeriahannya, gaya hidup mereka selepas balik kerja dan pergaulan rakyat Jepun...menggagumkan.

Tips Percutian Bujet Murah ke Jepun (Cara saya)


ASSALAMUALAIKUM. Ini pengalaman pertama saya travel ke Jepun dan kali pertama juga saya tidak ditemani ahli keluarga. Saya planning untuk ke Jepun secara kebetulan dengan rakan saya, waktu tu kitorang sama-sama hiking. Dan...alhamdulillah tak jangka niat tu tercapai juga. Banyak dugaan sebelum saya ke Jepun antaranya simpanan saya 5k lesap dan dalam masa yang sama saya operation rahim.

Zahra Kuat Sentap

Time Mak ayah datang K.L adalah time anak-anak jantan untuk bermanja. If semua dah bergelar suami dan bapak orang tetapi tetap menghargai peluang yang ada. Saya...macam biasalah jadi driver hantar mak ayah ke Melaka untuk majlis akikah anak saudara mak ayah iaitu Kak Ina dan serentak dengan kenduri arwah Mak Ndak. Semua ahli keluarga belah Melaka berkumpul. Ada beberapa kerat saudara mara yang tak dapat datang atas urusan tertentu.

Anak Buah Baru

Bangun awal pagi dapat pula mesej dari adik ipar yang dia tengah on the way ke hospital PPUM. Kalau mengikut perkiraaan, kandungan adik ipar saya sudah melepasi due date. Jadi, hari tu terpaksalah ke hospital. Kalau dibiar lama takut juga jadi apa-apa pada bayi dalam kandungan.
COPYRIGHT@Hak Milik Kekal